Medemblik Actueel.

Links Ria Manshanden, midden Els van den Bosch, rechts Anneke van der Geest (Foto: Pieter Koning)

Column Ria Manshanden(GL) – Backstage bij Dijkpop

ANDIJK – Kijk, dit is andere koek dan uren vergaderen, stapels stukken lezen en nadenken over  beslissingen; de organisatie van Dijkpop nodigde raads- en collegeleden uit om afgelopen zaterdag backstage te komen kijken. Leuk !  

Samen met Anneke van der Geest van PW 2010  ben ik er fietsend heengegaan. Om op de juiste plek te belanden was nog een hele klus, want het terrein was groot met allerlei afzettingen, veel mensen en gekrioel van verkeer. We misten de tweede veiligheidspost, daar schoof net een bierwagen voor, dus helemaal achter in de velden bij de derde post werden we teruggestuurd, omdat we geen “guest” bandje om hadden. Terecht !

Uiteindelijk kregen we dat knal oranje bandje en werden we ontvangen in de backstage tent met bar en keuken, waar vrijwilligers, de beveiligers en de artiesten kunnen eten, drinken en rusten. Bas Pekel en Antoinette Zwan van Stichting Dijkpop heetten ons welkom. Ze vertelden ons iets over de geschiedenis, het algemene reilen en zeilen, het draaiboek, de organisatie en de vele vrijwilligers die hier ieder jaar weer met hart en ziel aan meewerken.

De professionele aanpak maakte indruk . Al jaren maken ze gebruik van een goed aangeschreven beveiligingsbedrijf en de meeste bands komen graag een tweede keer, omdat het zo goed geregeld is. Er werden vragen gesteld over hoe omgegaan wordt met alcohol en drugs gebruik en tijdens de rondleiding langs de podia heb ik gevraagd welke preventieve maatregelen ze nemen tegen gehoorschade, want zo hier en daar was het geluid wel heel erg luid ! Ze zijn zich deze gezondheidsrisico’s terdege bewust en werken eraan.

Op het eind mochten we backstage kijken bij Lucas Hamming, geweldig ! Complimenten aan organisatie en vrijwilligers en wat een feest !

Andijk, Ria Manshanden, fractievoorzitter GroenLinks Medemblik

Reageren via facebook