19.8 C
Medemblik
21 mei 2020 12:53
Medemblik Actueel.

Fred Schuurman, Ewald Simonis en Piet de Leeuw behaalden de bronzen plak tijdens het NK in Nieuwegein. (Foto: aangeleverd)

Fred Schuurman, Ewald Simonis en Piet de Leeuw derde tijdens NK biljarten

LAMBERTSCHAAG – Na winst in het district en gewestelijke kampioenschap, trad het team van BCL 2 afgelopen zondag in Nieuwegein aan voor de nationale titel. Fred Schuurman, Piet de Leeuw en Ewald Simonis gingen gezamenlijk de strijd aan.

BCL was ingedeeld in poule A, hierin werden de heren tweede. Ze hadden het hoogste percentage gemaakte caramboles, 94,16% tegen 91,11 % van de nummer 1, maar kwamen twee wedstrijdpunten tekort voor de eerste plaats.

Vervolgens streden de biljarters tegen de nummer 2 van poule B om de derde plek. Twee winstpartijen waren nodig om het podium te betreden. Deze werden behaald na een spannend gevecht door winst van Piet op één en Ewald op twee caramboles. BCL was op dat moment zeker van het brons.

Fred had daar niets van meegekregen en speelde geconcentreerd zijn wedstrijd uit en won met vijf caramboles verschil van zijn tegenstander. Toen hij klaar was, hoorde hij dat zijn team al derde was. Hij wist de uitslag nog niet en wilde persé zijn partij winnen. De heren werden vervolgens gehuldigd op het schavot.

Voor Fred en Ewald een geweldige prestatie, voor het eerst meedoen met het team en drie kampioenschapen behalen. Voor Piet was het viermaal is scheepsrecht. Drie keer eerder ging hij voor de nationale titel en nu voor de eerste keer op het podium.

Een geweldige prestatie voor BCL 2, te weten dat er landelijk in de voorronden 441 teams meespeelden.

Reageren via facebook