Medemblik Actueel.

Evenementen Videos

Operation Medemblik nu al een enorm succes

MEDEMBLIK – Medemblik is dit weekend 77 jaar terug in de tijd. Dit weekend staat in het teken van de WO II en Veteranendag in Medemblik.

Uit heel Nederland en zelfs daar buiten zijn vele honderden re-enactors naar Medemblik gekomen om het in grote getale naar Medemblik gekomen publiek te vermaken. Zo vind er bij o.a. Meelmolen De Herder een complete veldslag plaats en krijgt het net geopende strandpaviljoen het direct zwaar te verduren omdat zij midden in de landing van de bevrijders liggen die de Duitsers uit Medemblik komen verdrijven.

Maar de dag begon met een kranslegging bij het monument van de gevallen soldaat op de Breedstraat waarna met naar het strandpaviljoen vertrok waar een aantal veteranen uit handen van burgemeester Frank Streng een ‘Nobelprijs’ speldje kregen opgespeld. Onder deze veteranen waren ook enkele Libanongangers uit Medemblik.

Menig toerist zal raar uit de ogen hebben gekeken van het spektakel in Medemblik, met een legervrachtwagen uit WO II over een ponton rijden die over de Flevosingel was gelegd, of van dichtbij gevechten tussen de bevrijders en de bezetters meemaken, wat vaak met veel kabaal en rook gebeurde.

Dat dit zeker voor herhaling vatbaar is mag wel duidelijk zijn.

Foto’s: Pascal van As / www.pascalvanas.nl

Foto: Pascal van As

Reageren via facebook