Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Muziekschool Oostelijk Westfriesland presenteert: Familieconcert Carnaval der Dieren

MEDEMBLIK – Carnaval der dieren is een compositie van  Camille Saint Saëns. Hij schreef het als een grapje voor zijn vrienden en wilde eigenlijk niet dat het in het openbaar werd uitgevoerd. Na zijn dood werd het één van zijn meest populaire composities.

Carnaval der dieren bestaat uit 14 korte delen, waarin de karakteristieke eigenschappen van een aantal dieren treffend muzikaal worden weergegeven. Dit maakt het stuk bijzonder geschikt voor met name jonge kinderen.

In het eerste deel, de mars, hoor je de leeuwen brullen. Daarna beelden de strijkers het gekakel van de kippen en de hanen uit en in een volgend deel dansen de schildpadden héél langzaam de Cancan.

In deel 9 beeldt de klarinet de koekoek in het bos uit en de vreemde dieren in deel elf zijn twee pianisten die aan het oefenen zijn. Het meest beroemd is misschien wel de romantische melodie van de zwaan. In het laatste deel, de finale, komen alle dieren nog een keer terug.                                                 

Het stuk wordt uitgevoerd door fluit, klarinet, trompet, hoorn, saxofoon, viool, keyboard, cello, slagwerk, accordeon en 2 piano’s. De muzikanten zijn allemaal muziekdocent bij de muziekschool.

Tussen de delen zullen dierengedichten voorgedragen worden van Ivo de Wijs. Het concert duurt ongeveer 25 minuten. Na afloop is er gelegenheid om de instrumenten uit te proberen!

Zondag 25 juni, 11.45 uur, Sint Pieter. Toegang gratis (wel reserveren via website www.muziekschoolmow.nl)

Reageren via facebook