Medemblik Actueel.

Verkeershinder Afsluitdijk tijdens het Pinksterweekend

DEN OEVER – Verkeer bij de Afsluitdijk (A7) moet aankomend pinksterweekend (4-5 juni) rekening houden met extra hinder. Oorzaak zijn de voorbereidingen voor de werkzaamheden bij de Stevinsluizen. Omdat de aannemer steigers opbouwt, gaat er een rijstrook dicht,meldt het VID.

De aannemer begint met opbouwen vandaag dinsdag 30 mei en heeft uiterlijk tot maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag) de tijd. Met name vrijdag, als er veel vakantieverkeer onderweg is, moeten weggebruikers rekening houden met hinder.

Groot onderhoud

Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan de monumentale heftorens van de Stevinsluizen (bij Den Oever). Betonschade wordt hersteld en er wordt een nieuwe verflaag aangebracht. Rijkswaterstaat stelt dat er tijdens de planning rekening is gehouden met feestdagen en evenementen, maar dat enige overlap helaas niet te voorkomen was.

Reageren via facebook