Westfriesgasthuis Hoorn

Bijeenkomst Westfriesgasthuis over slaapapneu

HOORN – Op maandag 22 mei houdt het Westfriesgasthuis in samenwerking met de Landelijke ApneuVereniging in samenwerking een bijeenkomst over slaapapneu. Wat is slaapapneu en wat zijn de behandelingen? De avond is bedoeld voor mensen met slaapapneu en andere belangstellenden.

Veel mensen lopen rond met vage klachten, zijn snel vermoeid, voelen zich niet lekker en zijn prikkelbaar. Geleidelijk kunnen die klachten erger worden. Een bezoek aan de huisarts komt dichterbij, maar omdat de klachten zich vaak geleidelijk ontwikkelen wordt dit vaak lange tijd uitgesteld. Deze klachten kunnen horen bij het slaapapneusyndroom.

Symptomen
De algemene symptomen van slaapapneu zijn: de patiënt snurkt niet alleen zwaar, maar stopt tijdens de slaap herhaaldelijk met ademhalen zonder wakker te worden. De patiënt merkt er zelf niets van maar de partner wel. Herkent u de symptomen of wilt u meer informatie? Bezoek dan de voorlichtingsbijeenkomst op 22 mei in het personeelsrestaurant van het Westfriesgasthuis.

Programma
De avond begint om 19.30 uur en eindigt ongeveer om 21.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. KNO-arts Milène Raming en longarts Peter de Vries, beiden werkzaam in het Westfriesgasthuis, spreken tijdens de voorlichtingsavond over snurken en slaapapneu. Zij vertellen over slaapapneu vanuit hun eigen specialismes. Ook kunt u hun vragen stellen.

Aanmelden
In verband met het beperkte aantal plaatsen is aanmelding verplicht. U kunt zich aanmelden via zorginformatiepunt@westfriesgasthuis.nl of via tel. 0229 25 7613. Kunt u bij uw aanmelding aangeven met hoeveel personen u wilt komen?

Reageren via facebook