Verward persoon zet gaskraan open, 24 woningen Hoorn ontruimd

HOORN – In Hoorn zijn zondagochtend vroeg met spoed 24 woningen ontruimd toen duidelijk werd dat een bewoner van een woning de gaskraan had open gezet om een einde aan zijn/haar leven te maken. 

Arrestatieteam

Een woordvoerder van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord meldt dat een man het noodnummer belde met de mededeling dat hij de gaskraan in zijn woning aan de Van Beijerenstraat had opengedraaid en een ontploffing zou veroorzaken. Uit voorzorg werden omliggende woningen ontruimd.

Toen het arrestatieteam ter plaatse was, kwam de verwarde man naar buiten en werd hij overmeesterd. Hij is meegenomen naar het bureau.

Ontruiming buurt

De veiligheidsregio nam geen risico en beveelde ontruiming van 24 omliggende woningen. Door snel optreden konden de hulpdiensten een ramp als in Veendam voorkomen. Na een alle ramen te hebben opengezet en flink te ventileren kon na een uur het sein meester worden gegeven en mochten alle bewoners weer naar hun huis terug.