Medemblik Actueel.

Regionieuws

Dennis Boots droomt van eigen aangepaste bus, familie start crowdfunding.

REGIO – De 24-jarige Dennis Boots is door de erfelijke spierziekte LGMD permanent gebonden aan zijn rolstoel. Zijn grote droom is een eigen aangepaste bus. Daarom is zijn familie nu een inzamelingsactie begonnen om het geld bij elkaar te krijgen.Verslaggeefster Chantal Bos ging op onderzoek uit en maakte bovenstaande reportage

“Ik kan niet zomaar even weg. Als ik weg wil, moet ik met de taxi die ik sowieso een uur van tevoren moet bestellen”, vertelt hij. Vaak komt de taxi te laat. Niet een half uurtje, maar soms zelfs een paar uur.”

Eind 2015 haalde Dennis zijn rijbewijs. Een dure grap: omdat hij alleen kon lessen in een aangepaste auto, kostte een uurtje al snel zo’n 250 euro. En ook een aangepaste bus is erg duur. Omdat hij een Wajong-uitkering heeft, kan hij nergens een lening krijgen Daarom is zijn familie een inzamelingsactie gestart om het bedrag van 40.000 euro bij elkaar te sparen.

Leven over hoop
Toen Dennis 7 jaar was, werd zijn spierziekte ontdekt. Om de haverklap viel hij op de grond en zakte door zijn benen. Even boodschappen doen of een avondje uit zit er voor hem niet in.

“Toen hij zijn spierziekte kreeg, ging het normale leven helemaal op de schop. Hij kan geen geen kinderen krijgen, hij kan niet op zichzelf wonen”, zegt zijn moeder. “Het zou fantastisch zijn als Dennis mobiel is. De aangepaste bus zou hem veel vrijheid geven. Dat is zijn grote droom. Het zou en van de weinige dingen zijn die hij nog wel kan doen in zijn leven.”

Wil jij Dennis helpen om hem stukje bij beetje dichter bij zijn droom te brengen? Klik dan hier.

Reageren via facebook