Reportage: Nibbixwoud is het lintjesdorp van Medemblik

NIBBIXWOUD – Maar liefst vier van de veertien lintjes in de gemeente Medemblik gingen naar iemand uit Nibbixwoud. Dat is bijna dertig procent. Een reusachtig percentage voor het kleine dorp: “Er wonen heel veel leuke mensen.”

Vijf procent

In totaal wonen er 40.000 mensen in de hele gemeente. Nog geen vijf procent daarvan leeft in Nibbixwoud. Kortom, de verhouding lintjes en inwoners valt nogal positief uit voor het dorpje. “Dit jaar zijn er erg veel kandidaten uit Nibbixwoud, maar dat is toeval”, denkt Burgemeester Frank Streng.

Hechte gemeenschap

De decorandi zelf zijn trots op hun dorp. “Het is bijzonder, maar er wonen veel mensen die van alles doen”, verklaart Joke Admiraal. Koos Wenker vult haar aan: “Nibbixwoud is een hechtere gemeenschap dan bijvoorbeeld Wognum, omdat Wognum twee keer zo groot is.”