Wognum heeft zijn natuurspeeltuin.

WOGNUM – Een jaar na het presenteren van het ontwerp is Natuurspeeltuin het Kreekbos in Wognum klaar voor haar feestelijke opening. Op Tweede Paasdag om 13:00 uur werd niet een traditioneel rood lint, maar een tak met heggenschaar doorgeknipt.

Eieren zoeken

Direct na het openen van de natuurspeeltuin door Wethouder Joset Fit begonnen de kinderen paaseieren te zoeken. De paaseieren lagen verspreidt over de speeltuin en onder de paaseieren waren ook een paar hele speciale paaseieren waaraan een prijs verbonden was.

Het paaseieren zoeken is een jaarlijkse traditie die door Forever Young wordt georganiseerd.

De buurt in actie

Vorig jaar werd er een prachtig ontwerp gepresenteerd, maar hiervoor was onvoldoende budget. Gemeente Medemblik investeerde een aanzienlijk bedrag, maar hiermee kon alleen de basis van de natuurspeeltuin worden gerealiseerd. De initiatiefgroep, al enthousiast en actief na een motie vanuit de gemeenteraad eind 2013 wist via crowdfunding het benodigde bedrag van maar liefst ruim € 40.000 bij elkaar te krijgen.

Reageren via facebook