20.1 C
Medemblik
20 mei 2020 22:05
Medemblik Actueel.

Pas op met het rapen van kievitseieren, dit is verboden


MEDEMBLIK – De Dierenbescherming roept mensen op alert te zijn op mensen die illegaal kievitseieren rapen. De nesten van de dieren, die in weilanden liggen, worden vaak gemarkeerd met stokken om te voorkomen dat landbouwmachines ze kapotrijden. Maar de markering zorgt er ook voor dat mensen die de eieren zoeken, ze ook kunnen vinden,meldt NH Nieuws.

Sinds 2015 is het rapen van de eieren echter verboden, omdat het slecht gaat met de kievit in ons land. De intensievere landbouw en lagere waterstand leiden tot minder voedsel voor de jongen. Mensen die iets verdachts zien, kunnen de dierenpolitie bellen via telefoonnummer 144.

Eerder deze maand ontstond er onrust onder Alkmaarse vogelliefhebbers, toen ze ontdekten dat boeren in Oudorp tijdens het broedseizoen mest hadden gestrooid in de Oudorperhout. Daardoor werden nesten van de beschermde weidevogels bedolven.

Reageren via facebook