Medemblik Actueel.

De cover van het Dagboek Pieter Groot Dz. (Foto: aangeleverd)
Cultuur & Uitgaan

Boek voor donateurs Historische Stichting De Cromme Leeck

WOGNUM – Een waardevol cadeau krijgen de donateurs van de Historische Stichting De Cromme Leeck. Ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan van de stichting, ontvangen zij het boek getiteld Dagboek Pieter Groot Dz. Deze uitgave wordt samen met het Jaarboek gepresenteerd op vrijdag 21 april om 20.00 uur in de Protestantse Kerk aan de Raadhuisstraat in Wognum.

Bestuurslid Kees Veken houdt een inleiding over Wognum ten tijde van het leven van Pieter Groot en hij vertelt over de historie van het dagboek. Naar aanleiding van de publicatie van het dagboek wordt deze zomer in het museum Huis van Oud de tentoonstelling ‘Wie skroift die bloift’ gehouden. De opening daarvan vindt plaats op zondagmiddag 23 april om 14.00 uur en wordt verricht door de drie bekende schrijvers uit de regio: Hans Bleeker, Jaap Meester en Sjaak Jong, in het museum, Grote Zomerdijk 33 in Wognum.

Pieter Groot uit Wognum leefde van 1800 tot 1883. Vanaf 1825 tot drie weken voor zijn dood in 1882 hield hij een dagboek bij. Hierin meldde hij belangrijke gebeurtenissen die plaats vonden binnen zijn gezin, in de directe omgeving waar hij woonde (de Buurt in Wognum) of in Nederland. Het dagboek en het jaarboek zijn te koop. De uitgaven zijn na de presentatie verkrijgbaar bij het Huis van Oud aan de Zomerdijk in Wognum.
Donateurs hebben vrij entree, belangstellenden betalen 3 euro.

Het Huis van Oud is elke zondag open van 14.00 tot 17.00 uur. Entree: 1 euro. Groepen op afspraak. Meer informatie bij Bets Tool, tel. 0229-573397 of k.b.tool@outlook.com.

Reageren via facebook