14.3 C
Medemblik
10 juli 2020 06:29
Medemblik Actueel.

Woont de opvolgster van J.K. Rowling in Andijk?

ANDIJK – Online heeft ze al tienduizenden lezers en inmiddels is alweer haar tweede boek uitgebracht. En denk dan niet dat we het over een veteraan hebben. Want schrijfster Annemiek Abbekerk uit Andijk is net 16 jaar oud. Verslaggever Maarten Edelenbosch maakte bovenstaande reportage.

Schrijven deed ze al op de basisschool, waar ze zich vooral toelegde op korte verhalen. Inmiddels is haar hobby in positieve zin flink uit de hand gelopen en schrijft ze ook langere verhalen.

Op haar veertiende schreef ze met een vriendin haar eerste boek ‘De vergeten geest’. Bovendien zijn enkele langere verhalen, die ze online heeft gepubliceerd, al tienduizenden keren gelezen.

Snapchat

Ook het verhaal waarop haar nieuwste boek ‘Snapchat Love’ is gebaseerd, publiceerde ze aanvankelijk op internet. “Het boek gaat over Emma die via Snapchat in contact komt met Noah. Hij zit in een band waar zij enorm fan van is. Ze krijgen steeds meer contact, maar de vraag is of dat wel goed gaat.”

Ze stuurde haar boek naar een uitgever die enthousiast reageerde op het verhaal. En inmiddels is het boek van bijna 200 pagina’s te koop. En dat is voor iemand van zestien een bijzonder knappe prestatie, zo vindt ook haar moeder Marleen.
“We zijn enorm trots op haar en ze doet het allemaal zelf. Ze heeft zelfstandig de uitgever benaderd, wij horen het pas als alles klaar is. Dan mogen wij het administratieve werk doen”, vertelt ze lachend.

Bestseller

Waar haar carrière naartoe gaat? Daar heeft Annemiek een duidelijk beeld bij. “Ik ga naar het mediacollege om verder te gaan met het schrijven. Ik wil me verder ontwikkelen en van het schrijven mijn beroep te maken. Mijn droom is een bestseller.”

Haar moeder beaamt dat. “We hopen dat ze de nieuwe Esther Verhoef of J.K. Rowling wordt. Dat zou mooi zijn.”

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?