Benningbroeker John Juist: ‘het is een schande hoe met deze mensen wordt omgegaan’


OPMEER – Over drie weken staat de familie Rostas uit Roemenië op straat, heeft een rechter bepaald. Het gezin woont nu nog in een huisje op recreatieterrein West-Friesland, maar daar mag de familie niet permanent wonen.

John Juist uit Benningbroek doet er alles aan om het gezin te helpen. “Niemand bekommert zich om hen.” De gemeente zegt meerdere malen vervangende woonruimte te hebben aangeboden, maar de familie weerspreekt dit. De rechter heeft bepaald dat het gezin op 20 april het huis moet hebben verlaten.

Helpen

Het is een welles-nietesspel met een afloop die vaststaat: het gezin moet het huidige huis uit. John ziet het met lede ogen aan. “Vooral de kinderen gaan mij aan het hart. Zij moeten gewoon naar school kunnen en aan hun toekomst werken.”

Tot de familie behoren een kindje van 4 jaar, een meisje van 9 jaar dat nu basisonderwijs volgt en twee tieners die naar school gaan in Hoorn. Rosalina Rostas (16) spreekt als enige Nederlands. “Ik ben blij dat John ons probeert te helpen. Het is fijn dat hij langskomt om te praten.”

Uitspraak

John probeert de gemeente nog op andere gedachten te brengen, maar of dat gaat lukken, is nog zeer de vraag. De gemeente houdt voorlopig nog altijd vast aan de uitspraak van de rechter.

Reageren via facebook