14.4 C
Medemblik
29 mei 2020 12:55
Medemblik Actueel.

Museumweekthema Ons échte goud: de ontdekking van een goudklompje

MEDEMBLIK – In het Bakkerijmuseum van Medemblik is op de tentoonstelling Bakkerskunst is een klein schilderijtje van een onbekende meester opgedoken. Sterk vervuild en licht beschadigd dook het kunstwerk op, en na de grondige restauratie schittert het oprecht.

Aan de onderzijde zijn sporen naar de maker te vinden, het is gemonogrameerd met HW of HvV en 05, OS of 08. Meer is er niet over bekend. Maar de techniek verraad een virtuoze vakman en de voorstelling een geheimzinnige betekenis. Het is als goudzoeken; tussen het gruis en de steentjes schittert er ineens een klein klompje. Vol fascinatie en enigszins verbijsterd blijft het je aandacht trekken… Ons échte goud!

Geopend dinsdag-zondag, 8 en 9 April 20% korting

Reageren via facebook