Spektakel in de Bonifaciuskerk Medemblik

MEDEMBLIK – Medemblik heeft ‘t … Een groot koor, MEDEMALACA VOCALI, dat o.l.v. dirigent Jan Laan, het lef heeft om een gewaagde productie op de planken te brengen … de CARMINA BURANA van Carl Orff, een satire op de zeden in de Middeleeuwen. De liederen illustreren het studentenleven in die tijd en de personages zijn avonturiers, meisjes en hun minnaars, gokkers, dronkelappen, een verliefd koppel etc.

En een spektakel was ’t zaterdagavond en zondagmiddag in de Bonifaciuskerk in Medemblik: paukengeroffel, dekselgekletter en nog meer slagwerkgeweld (6 man)door studenten van het Gents Conservatorium o.l.v. Wim Konink … spetterend blaaswerk door Marc Kaptijn, Britt van Es, Marcel Kort en Lieuwe de Jong (jaja van het NHJFO) … geweldig pianowerk op 2 vleugels in handen van Deborah Pardy en Ramon van Engelenhoven !!!

De solisten waren ook niet mis: de komisch acterende hoge tenor Sebastian Brouwer, de overtuigende bas (met hoog bereik) Pierre Mak en de feeërieke sopraan Nicole Fiselier, die behoorlijk hoog te werk moest ! Alles leek wel hoog … ook de prestaties van Medemalaca Vocali !

Dat kan niet anders dan het inspirerende werk zijn geweest van dirigent Jan Laan. Wat een energie en expressie brengt die man over. Zelfs op het Noord-Hollands selectiekoor uit de Beemster dat voor deze gelegenheid via Jan Maarten Koeman (de nationale kinderkoor specialist) was  betrokken.

Al met al twee keer uitverkocht huis … het publiek was een en al oor en oog … het was onvergetelijk goed !

Wie heeft ‘t ?

Medemblik heeft ‘t !!!

Reageren via facebook