22.4 C
Medemblik
12 augustus 2020 09:24
Medemblik Actueel.

SEW pakt belangrijke winst tegen VZV!

WOGNUM – VZV heeft in de uitwedstrijd tegen streekgenoot SEW onnodige punten verspeeld. In de beginfase had het team van trainer/coach Betty Plasmeyer steeds een kleine voorsprong. Djazzmin Trabelsi opende de score uit een snelle break waarna SEW meteen de gelijkmaker wist te scoren 1-1.

Jane Kramer zette VZV weer op voorsprong die Maedilon/VZV uitbreide naar een verdiende 8-5 voorsprong. In plaats van door te drukken verzaakte VZV drie grote kansen te benutten en een comfortabelere voorsprong te nemen.

SEW wist na die gemiste opgelegde kansen wel raad met de gecreëerde kansen, wat na ruim 20 min. spelen de stand weer in evenwicht wist te brengen 10-10 en pakte vervolgens voor het eerst in dit treffen een voorsprong 10-11.

VZV kwam door twee treffers van Lotte Prak voor het laatst in de eerste helft op voorsprong en maakte het jeugdige talent Lynn Klesser haar debuut in Ds1.

Toch was het de thuisploeg die met nipte voorsprong de kleedkamers zouden opzoeken,

Ruststand 14-13.

Maedilon/VZV begon de tweede helft met een speelster minder, maar wist Linsey Perre het eerste en gelijk makende doelpunt te scoren. VZV leek net als in het eerst bedrijf door 2 knappe treffers van Joyce Hillen en een doelpunt van Jane Kramer iets afstand te gaan nemen 15-17.

Na de 16-17 kreeg VZV weer uitgelezen kans om de voorsprong te vergroten, Albertine Abube werd onreglementair gestopt wat VZV een strafworp opleverde die echter door oud VZV keepster Jorien Kooy voortreffelijk onschadelijk werd gemaakt.

SEW benutte net als in het tweede deel van de eerst helft hun kansen wel, de meeste door de veel scorende Britt Holster, die dan ook  the woman of the match zou worden. SEW liep zelfs uit naar 22-20 waarna Maedilon/VZV de opgelopen achterstand terug wist te brengen naar 23-22.

In de slotfase was het uiteindelijk toch SEW dat aan het kortste einde trok doordat Maedilon/VZV twee strafworpen en zeker een hand vol opgelegde kans niet wist te verzilveren en zo de punten en de winst in deze streek derby aan SEW moest laten.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?