20.1 C
Medemblik
20 mei 2020 20:51
Medemblik Actueel.

Historisch Abbekerk en Lambertschaag, herdenkt motorcoureur Wil Duyn

ABBEKERK – Tijdens de Nationale Wegraces in mei 1978 in Oudkarspel reed motorcoureur Wil Duyn uit Abbekerk voor het eerst mee in de internationale 250cc-klasse en dat deed hij met ferve. Ronde na ronde reed Wil Duyn aan kop van het veld.  Tot drie rondes voor het einde van de race. Wil Duyn komt in een bocht ten val en loopt door deze val zwaar nekletsel op.

Doodverklaard

Wil Duyn werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar hij ’s avonds dood werd verklaard, maar dit werd niet veel later die avond ingetrokken en werd Wil Duyn ‘klinisch dood’ verklaard omdat er toch nog enkele lichaamsfuncties werkten. Wil Duyn heeft nog 1 etmaal in coma gelegen en kwam op de maandagavond te overlijden.

Wil Duyn was in 1977 nog vice-kampioen bij de nationale junioren en reed in 1978 voor het eerst mee met de grote jongens in de internationale 250cc klasse.

Herdenken

De Stichting Historisch Abbekerk en Lambertschaag heeft Abbekerker en gepensioneerd sportverslaggever Poul Annema bereid gevonden om een verslag over Wil Duyn te schrijven in het jaarboek 2017.  Poul Annema heeft veel energie gestoken in het verslag waardoor het een zeer indrukwekkend verslag is geworden.  Het verslag gaat over de opkomst van Wil Duyn, die zo graag in de voetsporen van zijn idool Wil Hartog had willen treden.

Als echte Abbekerker of Lambertschger mag je dit verslag niet missen, en door donateur te worden van de Stichting Historisch Abbekerk en Lambertschaag á € 13,50 per jaar, of door het boek direct te bestellen á € 17,50 kunt u het verhaal lezen. 

Aanmelden kan via ellenvanschoonevelt@gmail.com of telefonisch via 0229-582412

Reageren via facebook