Medemblik Actueel.

10 (!) Nederlands Kampioenen bij Budoschool Takken/Shi-Sen-Do

OPPERDOES – Dit weekend vond het Nederlands Jiu Jitsu Kampioenschap plaats in Almere. Het NK werd georganiseerd onder de auspiciën van de Judo Bond Nederland, en de zeer succesvolle school uit de gemeente Medemblik deed de concurrentie naar adem happen.

Om deel te kunnen nemen aan het NK dienden de zelfverdedigingsatleten zich eerst  te kwalificeren in 4 “qualifiers” die gedurende het wedstrijdseizoen plaats vonden. Vorig jaar wisten 12 duo’s zich te plaatsen en dit jaar waren dit maar liefst 17 duo’s. Veel duo’s zijn afgelopen jaar ook behoorlijk “gehard” bij Internationale toernooien en dat was duidelijk te merken. De wedstrijd jiu jitsuka’s die zowel judo, karate en aikido technieken beheersen, sloegen meedogenloos toe bij dit NK. Met 11 podiumplaatsen, waaronder 5 (!!) gouden plakken, werd er een absoluut record neergezet. Onderstaande geplaatste duo’s lieten zien dat zijn inmiddels toonaangevend zijn in Nederland;

 

 1. Eady Roelandschap & Job Weel:                               1ste  plaats Mix / Aspiranten (en prolongeren hiermee hun titel voor de 3e keer)
 1. Fenno Uijldert & Floyd Knijn                                      1ste plaats Heren / Senioren (en prolongeren hiermee hun titel voor de 2e keer)
 1. Isaak Weel & Jochem Bos                                           1ste plaats Heren / Cadetten (en prolongeren hiermee hun titel voor de 2e keer)
 1. Ciska Niemeijer & Frank Beukers                             1ste  plaats Mix / Senioren
 2. Rae Roelandschap & Robin Back                              1ste plaats Dames / Cadetten
 3. Marisol Selders & Xanne v. Houwelingen             2e plaats Dames / Aspiranten
 4. Noah Rolvink & Lina van Dam:                                  2e plaats Mix / Junioren
 5. Anouschka Meurs & Lina van Dam                          2e  plaats Dames / Aspiranten
 6. Thijs Foppen & Joost Kroezen                                   2e plaats Heren / Cadetten
 7. Emma Druijf & Anne Laan:                                         2e plaats Dames / Senioren
 8. Willem de Ruig & Zander v. Houwellingen           2e plaats Heren / Aspiranten
 9. Iris Mooij & Famke Monas                                         2e plaats Dames / Cadetten
 10. Lieke Bos & Jochem Bos                                              3e plaats Heren / Cadetten (gedeeld)
 11. Robin Back & Marcus Trouerbach                           3e plaats Heren / Cadetten (gedeeld)
 12. Alisha Sharojkina & Juul Dekker:                              3e plaats Dames / Cadetten
 13. Larissa Kip & Kelsey Kip:                                              4e plaats Dames / Cadetten
 14. Ryan Metselaar & Maartje Monad:                        5e plaats Mix / Cadetten

Hoofdcoach Robert Takken aan dat hij ongelofelijk trots is op dit team. “Ik had echt niet verwacht dat wij het nog beter zouden doen als vorig jaar omdat 2 NK-duo’s van vorig jaar dit keer niet mee konden doen. Onze jeugd duo’s hebben zich echter krachtig ontwikkeld en er staat in de volle breedte een ijzersterk team. Het keiharde trainen is beloond met een fantastische prijzenregen en we waren dit wederom de meest succesvolle jiu jitsu school in Nederland. Onlangs hebben wij van de wethouder van de gemeente Medemblik (Joset Fit) dat wij ook de Topsportstatus gaan verkrijgen in de gemeente en daar is ons hele team natuurlijk supertrots op. Al die fantastische sporters hebben dit weekend laten zien dat dit volkomen terecht is.  We zijn ons internationaal ook al behoorlijk aan het manifesteren en elk jaar zie je ons weer steeds beter worden, echt een prachtig proces om te mogen begeleiden.

Reageren via facebook