13 C
Medemblik
27 september 2020 03:01
Medemblik Actueel.

Sluiten ‘Wapen van Andijk’ gaat gemis worden voor Andijk

ANDIJK – Ab van ’t Hof stopt er mee, het is genoeg geweest en dus gaat het dorpscafé van Ab, ‘Het Wapen van Andijk’ dicht en ook zijn dorpscafé aan de kleingouw houdt op te bestaan. Het pand gaat verder als pension voor arbeidsmigranten, deze zal worden uitgebreid van 24 naar 36 plekken.

Edith Hartog van de Dorpsraad Andijk zegt tegen Medemblik Actueel: ,,Het Wapen van Andijk, daar zijn wij mee groot geworden! Ab van ’t Hof is niet gewoon een kroegbaas maar een kroegbaas voor meerdere generaties. Jammer dat er weer een cafe dicht gaat. Er blijft niet veel over in Andijk! Ik had eigenlijk stiekem gehoopt dat hij door zou gaan tot hij er letterlijk bij neerviel maar ik begrijp het heel goed. Het gaat je niet in de kouwe kleren zitten om op je 70e nog op die absurde tijden te moeten werken. Het zal wel een rare gewaarwording zijn, zomaar geen Wapen van Andijk met bijbehorende Ab van’t Hof meer.

Geen 50 plekken toegestaan door gemeenteraad

In 2014 blies de gemeenteraad van Medemblik nog een plan om 50 plekken te realiseren af. Omwonenden kwamen toen in opstand tegen deze plannen waarna voormalig wethouder Casper Gutter zijn oog liet vallen op een stuk gemeentegrond op de hoek van de Hardegrondweg/Gedeputeerde Laanweg in Andijk. Maar ook dit plan is in de ijskast beland en bivakkeert daar nog steeds.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?