Medemblikker Rob Röell boos op gemeente Hollands Kroon om brug.

MIDDENMEER – Ruim vijf jaar was de scheepswerf van Rob Röell onbereikbaar voor boten met een hoge mast. Daar komt eindelijk verandering in. De gemeente Hollands Kroon heeft ingestemd met het vervangen van de brug voor een nieuwe die wel open en dicht kan. Verslaggever Sjors Blaauw ging naar Middenmeer en maakte bovenstaande reportage.

“Het heeft mij ongeveer 50.000 euro gekost”, schat Rob de gemiste inkomsten in. “Ik weet nog niet of ik dat ga verhalen op de gemeente. Dat is belastingsgeld, dus misschien stel ik mij sociaal op.”

De oude brug kon door veroudering niet meer open en dicht. Boten met een hoge mast werden daardoor geblokkeerd. Met als gevolg dat zij de scheepswerf niet konden bereiken. Met de nieuwe brug, die naar verwachting in 2018 wordt opgeleverd, is dat probleem verleden tijd. “Dan ben ik weer volledig bereikbaar. Iedereen kan er doorheen varen.”

Reageren via facebook