15.4 C
Medemblik
8 juli 2020 15:38
Medemblik Actueel.

Koningsdag vieren met een trui aan

MEDEMBLIK – Wie had gehoopt op een Koningsdag met lekker warm weer komt van een spreekwoordelijke koude kermis thuis. Volgende week wordt het namelijk weer een stuk kouder. Jan Visser, weerman van NH Nieuws, spreekt zelfs van een ‘thermische aderlating’. “De temperatuur gaat na het weekend zo’n 10 graden omlaag naar 13 graden gemiddeld”, vertelt hij. “Ook neemt de kans op buien toe.”

Dat is natuurlijk slecht nieuws voor degenen die, geïnspireerd door het huidige warme weer, hadden gehoopt op een zonovergoten Koningsdag. Er is nog wel een beetje hoop, aldus Visser. “27 april belooft wel een droge dag te worden met geregeld zon. De temperatuur is dan ook iets hoger dan de rest van de week, namelijk 14 à 15 graden.”

De sjaals en mutsen hoeven dus nog niet uit de kast, maar een warme jas, al dan niet oranje gekleurd, is wel aan te raden.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?