Start nieuw seizoen Bakkerijmuseum Medemblik in teken van chocolade en kunst

MEDEMBLIK – Het nieuwe seizoen van het Bakkerijmuseum start zaterdag 18 februari. Alle kinderen die het museum in de voorjaarsvakantie bezoeken, kunnen zelf bonbons maken én decoreren. Ook maken kinderen hun eigen bonbon-doosje. Verder demonstreren de bakkers hoe je bijvoorbeeld holle paaseieren of een paasstol maakt.

Wegens grote drukte afgelopen seizoen en de afgelopen wintermaanden is de tentoonstelling ‘Bakkerskunst’ verlengd. In meer dan honderd kunstwerken staat de vraag centraal waar ‘bakkerskunst’ eindigt en waar ‘kunst over bakkers’ begint. Want ooit behoorden de ambachten van suikerbakker, beeldhouwer en kunstschilder allen tot de hoogste gildes. Maar waar we van de kunstenaars de namen en kunstwerken letterlijk tot in eeuwigheid kennen, daar is het werk van de bakker tijdelijk gebleken.

De vernieuwende insteek van kunst in een ambachtsmuseum levert een interessante tocht door het grensgebied van kunst en ambacht op, dwars door kunsthistorische periodes en stijlen met een grote variatie aan kunstenaars en technieken.

Het Bakkerijmuseum aan de Nieuwstraat 8 in Medemblik is elke dag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.deoudebakkerij.nl en 0227-545014.

Reageren via facebook