20.8 C
Medemblik
4 augustus 2020 22:14
Medemblik Actueel.

Stichting Oud Wervershoof viert een jaar lang kermis

WERVERSHOOF – Tijdens de openstelling, elke laatste zaterdag van de maand, in het oude Raadhuis kunnen belangstellenden de foto-expositie ‘Wervershoofse kermis in de vorige eeuw’ bezichtigen. De stichting blikt terug, door middel van ruim tweehonderd kermisfoto’s, oude krantenberichten en een overzicht van (verdwenen) cafés, op honderd jaar Wervershoofse kermis.

De kermisgasten werden in het verleden op heel andere wijze vermaakt, met de Kinematograaf, Bioscope, optocht met potsierlijke kleding, Circus Renseman, kramen en luchtschommel.
Omdat Stichting Oud Wervershoof 25 jaar bestaat, is iedereen zaterdag 28 of zondag 29 januari van 12.00 tot 16.00 uur van harte welkom tijdens het open weekend, mét een kermisborrel. De  miniatuurkermis van Marcel Deen kan men ook bewonderen, met veel attracties, die bewegen en verlicht zijn. Kinderen kunnen een greep doen uit de grabbelton, touwtje trekken en

Oudhollandse spelletjes spelen.

De volwassenen kunnen meedoen met de fotoquiz over Wervershoof door de jaren heen. Kijk in alle edities van de Skriemer of op de beeldbank van Oud Wervershoof. Onder de goede inzenders verloot de stichting een prijs van 25 euro.

Stap aankomend weekend binnen en krijg het kermisgevoel aan Raadhuisplein 1 in Wervershoof.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?