10.2 C
Medemblik
25 oktober 2020 20:39
Medemblik Actueel.

Medemblikse bewerkt personeel Albert Heijn Purmerend met pepperspray

MEDEMBLIK – Een 27-jarige vrouw uit Medemblik spoot in mei vorig jaar wild om zich heen met pepperspray, nadat ze bij de AH in Purmerend werd aangehouden voor winkeldiefstal. Drie personeelsleden kregen pepperspray in hun gezicht. Vooral de winkelmanager moest het bezuren. Hij werd per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis en verging van de pijn.

Amanda B. moest maandag voorkomen bij de rechtbank op Schiphol. Zij hoorde de officier van justitie 60 dagen celstraf eisen, waarvan 18 voorwaardelijk en 120 uur werkstraf. De aanklager vindt ook dat B. 60 uur werkstraf moet gaan uitvoeren van een straf die nog boven haar hoofd hing. ,,Ik heb veel spijt”, zei de Medemblikse.

Volgens de vrouw werd ze ten onrechte aangehouden voor winkeldiefstal van potgrond en planten. ,,Ik wilde helemaal niks gaan stelen. Ik ontdekte ineens dat ik mijn autosleutel kwijt was. Daar raakte ik van in paniek. Toen ben ik de winkel uitgegaan naar mijn auto, want ik dacht dat de sleutel in de auto lag.”

Lees ook: 25-jarige Medemblikse onder toezicht reclassering na oplichting en winkeldiefstallen

De officier van justitie vond het raar dat de vrouw met haar karretje met spullen de autosleutel was gaan zoeken in haar auto. ,,Dat karretje had u toch in de supermarkt kunnen achterlaten?” De Medemblikse heeft de schijn tegen, omdat ze een enorm strafblad heeft met winkeldiefstallen. In 2005 pleegde ze de eerste in een hele reeks. Alleen in de periode dat ze voor haar kinderen zorgde kwam ze niet meer met politie en justitie in aanraking. Die zitten nu in pleeggezinnen. ,,Ik kon me geen misstap veroorloven”, zei de vrouw. ,,Ik vecht voor mijn kinderen.”

Ze had pepperspray bij zich vanwege een gewelddadige relatie vol huiselijk geweld, die in 2015 werd verbroken. ,,Het was echt de paniek, waardoor ik naar die mensen ging sprayen. Ik voelde me in een hoek gedrukt, ook omdat de winkelmanager in mijn auto ging zitten aan de passagierskant”, zei de verdachte. Deze man kreeg de volle laag. Het gebeurde had enorme gevolgen voor het winkelpersoneel van de AH in Purmerend. Die konden nachtenlang niet slapen en werden erg bang. ,,We denken er nog steeds aan”, zei de manager in zijn slachtofferverklaring. Hij claimt ruim 900 euro, waarvan 400 euro smartengeld.

Reageren via facebook