11.6 C
Medemblik
15 juli 2020 07:05
Medemblik Actueel.

CDA: ‘wij konden niet anders dan voor windpark Westfrisia stemmen’

HAARLEM – Ze hadden zo graag tegen willen stemmen maar het kon gewoon niet zegt de woordvoerder van het CDA Noord-Holland in een reactie over de het aangenomen voorstel om bij Zwaagdijk-Oost een vijftal enorme windmolens te gaaan bouwen.

Stedelijk gebied wordt ruimtelijk gebied en ruimtelijk gebied wordt ineens stedelijk gebied

Woordvoerder Jitske Haagsma vertelt: “De vraag die aan de Staten voorlag, was de vraag of de windmolens ruimtelijk goed in te passen zijn. In het inpassingsplan is aangegeven waarom dat het geval is. In het ruimtelijk beleid wordt bij het inpassen van een weg en bij het inpassen van windmolens gewerkt met verschillende abstractieniveaus. Dit is uitgebreid toegelicht door de gedeputeerde na extra vragen en daarmee valt de grond voor onze bezwaren weg. Op basis hiervan kunnen wij geen bezwaar maken tegen de ruimtelijke inpassing van Windpark Westfrisia.”

Wel is Haagsma van mening dat er gewerkt moet worden aan het goed en duidelijk uitleggen van het ruimtelijk beleid.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?