Windpark Westfrisia komt er ondanks smeekbedes inwoners Zwaagdijk-Oost (update)

ZWAAGDIJK-OOST – Ondanks alle acties hebben de provinciale staten in Haarlem besloten dat het ‘Windpark Westfrisia’ gewoon doorgaat. De VVD en CDA stemden zoals verwacht voor de komst van het windpark bij Zwaagdijk-Oost.  Bij de VVD onthield Andrea van Langen uit Andijk zich van stemmen, mede omdat zij zich in de gemeenteraad van Medemblik altijd fel tegenstander heeft getoond.

Verslaggever Maarten Edelenbosch volgt de vergadering in Haarlem en zag het bij het begin van de vergadering al vrijwel direct dat het Windpark er zou komen. Heleen Keur (CDA)stemde ondanks dat zij tegen de komst is wel voor de komst van de windmolens.

Lees ook ons dossier: Windmolens

Zondag 5 februari werd het hele gebeuren om het windpark nog eens duidelijk verteld in een speciale reportage gemaakt door o.a. Maarten Edelenbosch en Henk Prins, waar voor- en tegenstanders aan het woord kwamen.

Maria Weeber, voorzitter van de stuurgroep Tegenwindturbines in de Linten zegt, “Het is schande, op de manier waarop  het CDA, D66, VVD en de PvdA  alleen maar hun gedeputeerde achterna lopen En vreselijk naar voor de inwoners van de dorpen op de Zwaagdijk. Ze waren landelijk gebied, toen waren ze stedelijk gebied geworden, omdat er 5 windturbines moesten komen. En nu vandaag hoorde ik dat ze weer  landelijk zijn en verstedelijkt gaan worden. Ondanks het zorgvuldig afgewogen beleid van de gemeente Medemblik over de kostbare lint bebouwing en karakteristieke doorkijkjes. Dit verhaal gaat nog een staatje krijgen.

Reageren via facebook