12.4 C
Medemblik
8 juli 2020 00:22
Medemblik Actueel.

Eelco Haagsma: ‘Regio mikt op plek top tien, maar blijf wel helder denken’

ABBEKERK(Ingezonden) – Ambitieuze plannen voor de toekomst van West- Friesland waar de zeven West-Friese gemeenten samen optrekken in de structuur schets “dijk aan de regio” Voorzieningen en woningbouw naar de drie steden en de ‘sterke dorpen’ In  de gemeente Medemblik worden de kernen Wognum, Wervershoof en Andijk genoemd.

Op basis waarvan is men tot deze keuze gekomen ?? Juist nu er druk wordt gewerkt aan het onderwerp leefbaarheid en leefbare kernen is dit niet echt een positieve bijdrage. Dat Wognum genoemd wordt voor woningbouw kan ik mij nog voorstellen,  mooie aansluiting op de A7 .Maar de kernen Wervershoof en Andijk  hoe gaan de forensen naar de A7 ? een goede aansluiting is er niet dus zal de drukte op het lokale wegennet alleen maar toenemen.

In de voormalige gemeente Noorder Koggenland waren de kernen Abbekerk- Lambertschaag en Midwoud de hoofdkernen, woningbouw zou daar hoofdzakelijk plaatsvinden.  De toenmalige burgemeester Nico Dorrestijn heeft zich zeer nadrukkelijk ingezet om bij Abbekerk een afslag (10a) te realiseren om de overlast en voor de dorpen Sijbekarspel en Benningbroek weg te nemen.

In Abbekerk liggen gronden met bestemming  woningbouw , echter wordt dit geblokkeerd door de provincie die niet wil luisteren naar argumenten, de ontsluiting naar de A7 is er en zelfs de ontsluitingsweg (Reigerweg) ligt er al.

Prima dat je ambities hebt als regio maar dames en heren bestuurders blijf wel helder denken.

E.B. Haagsma

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?