21.7 C
Medemblik
13 juli 2020 17:32
Medemblik Actueel.

Wie gaat het veiliger maken van het Grootslag betalen? (Foto: 112 Westfriesland / Wesley Boots)

Veel geluk bij ongeluk Andijk

ANDIJK – Op het kruispunt kadijkweg/Gedeputeerde Laanweg in Andijk is ongeval nummer 1 voor dit jaar alweer gevallen. Twee auto’s kwamen met elkaar in botsing door een voorrangsfout. 1 van de auto kwam deels in het water terecht en moest de inzettende door omstanders gerust worden gesteld dat de hulpdiensten onderweg waren.

Toen de brandweer ter plaatse kwam hebben zij de man direct uit de auto gehaald waarna het ambulancepersoneel de man onderzochten en voor verder onderzoek naar het ziekenhuis in Hoorn hebben gebracht. De beide auto’s zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd waarna de politie een onderzoek is gestart naar de exacte oorzaak van het ongeval.

Levensgevaarlijke kruispunten

Dat de kruispunten in de verkaveling bij Andijk en Wervershoof levensgevaarlijk zijn is een publiek geheim en dat het wachten is op dodelijke slachtoffers is ook een feit. Het Hoogheemraadschap, eigenaar van de wegen, zegt bezig te zijn met het maken van plannen om een oplossing te bedenken om de kruispunten veiliger te maken. Voor de omwonenden duurt het allemaal veelste lang, vorig jaar lieten zij in een interview nog weten dat het Hoogheemraadschap de kruispunten gewoon moet vervangen voor rotondens. 

Het Hoogheemraadschap reageerde toen dat er toch echt eerst een gedegen onderzoek moet komen of de wegen in de verkaveling bij Andijk en Wervershoof wel zo gevaarlijk zijn als men zegt.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?