Shirley Schutte-Rijkenberg ziet het al helemaal zitten, een strandpaviljoen aan het Regattastrand

MEDEMBLIK – Als zes jaar lang verwend Shirley Schutte-Rijkenberg in de zomermaanden vanuit haar ventwagen de strandgasten. In deze zes jaar heeft Shirley Schutte-Rijkenberg een grote toename gezien van gebruikers van het Vooroever, en deze gebruikers weten dan ook steeds vaker haar ventwagen van waaruit zij blikjes fris, ijsjes en snacks verkopen te vinden.

De Zoete Zee

De gemeente Medemblik is samen met het recreatieschap bezig met een nieuwe visie samen te stellen voor het Vooroever en in deze visie ziet Shirley Schutte-Rijkenberg genoeg ruimte voor een strandpaviljoen en hoopt dan ook dat zij in april de deuren van haar strandpaviljoen ‘De Zoete Zee’ te kunnen openen.  Shirley Schutte-Rijkenberg zegt: ,,Dit paviljoen past heel goed in de mooie natuurlijke omgeving door zijn kleurstelling en de gebruikte materialen (hout). En het vergroot hierdoor de toeristische mogelijkheden en faciliteiten voor de inwoners van de gemeente Medemblik , toezicht houden op het strand en de naaste omgeving , ehbo post, en er komen meerdere (openbare) toilet voorzieningen , afspreek punt voor div. sportclubs , lockers etc.

In het paviljoen is dan ruimte voor het nuttigen van een hapje en/of drankje, zullen er minimaal 2 toiletten aanwezig zijn, die ook voor rolstoelgebruikers toegankelijk zijn en zullen er buiten 4 toiletten worden geplaatst. Tevens is er een goede toezicht op het strand en de naaste omgeving en zal er een EHBO-post worden gevestigt.

De gemeenteraad zal begin februari hier over besluiten.