Bart Mol, Simon Schouten en Pim Schipper kunnen geen potten breken tijdens NK-afstanden

HEERENVEEN – Direct al in de tweede rit moest de uit Andijk afkomstige Simon Schouten aan de bak tegen Bob de Vries. Schouten vertrok snel en nam al snel een duidelijke voorsprong op de Vries maar kon dit maar enkele ronden volhouden. Halverwege de race kwam Bob de Vries langszij en nam op het laatst van de race een ruime voorsprong op Simon Schouten. Schouten eindigde in 6:37.87, goed voor een 17e plek.

Bart Mol deed het iets beter. In zijn race tegen Marwin Talsma wist hij zijn tegenstander op bijna 3 seconden achterstand te rijden en kwam in 6:24,87 over de finish waardoor hij in de eindstand op de 13e plaats eindigde.

Op de 500 meter moest Pim Schipper tegen Thomas Krol en maakte zijn favorietenrol ook waar. Met een redelijke voorsprong wist Pim Schipper zijn 500 meter te winnen in 35:57 maar verder dan een 8e plaats kwam Schipper niet en zag zich dus op deze afstand niet geplaatst voor het EK en WK afstanden / sprint.

Voor vandaag staat de 3000 meter voor dames met Irene Schouten, de 1500 meter heren met Pim Schipper en de 500 meter dames op het programma.

 

 

 

Reageren via facebook