Kindje Wiegen in Sint Martinuskerk te Medemblik

Medemblik – Het is een traditie dat op Eerste Kerstdag de deuren van de Sint Martinuskerk aan de Ridderstraat in Medemblik open staan voor het Kindje Wiegen. Al jaren komen jong en oud af op dit prachtige tafereel. Want wie raakt er nu niet verwonderd door het kerstverhaal?

Bij Kindje Wiegen staat het feest van kerstmis centraal. Zoals elk jaar is er ook nu weer een dolgelukkig ouderpaar die de rol van Jozef en Maria spelen. Hun pasgeboren baby ligt net als Jezus ook in een kribbe in de stal. De bezoekers mogen naar dit gelukkige gezin kijken en zo ervaren hoe het meer dan 2000 jaar geleden was.

Naast dit kersttafereel zijn er natuurlijk ook herders die schapen aan het weiden zijn. Engeltjes die ons toezingen, sterren die stralen en natuurlijk de drie wijzen uit het oosten die ook op zoek gaan naar dit geluk.

In de kerk is er nog veel meer te zien, te horen en te doen, alles in het teken van het kerstfeest. Er is een kinderkoor dat kerstliedjes zingt. De stenen kerstgroep van de Martinusparochie die meer dan 100 jaar oud is, is te bewonderen. Verder kunnen er kerstknutsels gemaakt worden en kunnen kinderen zich laten schminken tot engel, koning of iets anders kerstachtigs. Er is eigenlijk te veel om op te noemen, voor jong en oud. Dus kom gerust.

Bij al dit kerstspektakel hoort ook iets voor de inwendige mens: een kopje koffie, thee of een lekker bekertje glühwein staat daarom voor u klaar.

De kerk is op Eerste Kerstdag geopend van 13.00 tot 14.00. De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom. Er is in de omgeving van de Ridderstraat voldoende parkeergelegenheid.

Voor meer informatie en sfeerbeelden kijk ook even op www.kindjewiegen.nl. Bent u actief op Facebook, dan kunt de ontwikkelingen van Kindje Wiegen volgen via www.facebook.com/KindjeWiegen.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.