Lambertschaag heeft in de 11-jarige Jay-Luca Heins een heuze musicalster in huis.

LAMBERTSCHAAG – Hij is 11 jaar en nu al bezig om een glanzende carriëre als musicalster tegemoed te gaan. Jay-Luca Heins heeft in de musical Ciske de Rat de rol van Jantje Verkerk gekregen.  Ciske de Rat ging afgelopen 20 november in theater DeLaMar in Amsterdam in premiére.

Naast Ciske worden nog zeven kinderrollen vervuld. Omdat kinderen slechts een beperkt aantal uren per week mogen optreden, spelen vijf groepjes afwisselend de voorstelling. “Noord-Holland is goed vertegenwoordigd in het groepje van Jay-Luca”, vertelt moeder Edith Heins, “met Lotta uit Alkmaar als schattige Betje, Tydo uit Velserbroek als zeer goede Dorus, Julia uit Waarland als Wanda, Just uit Purmerend als Bram, Jinka uit Amsterdam als Francientje en Roy uit Hoofddorp als Sip.

Nederlands Kampioenschap Streetdance

Tijdens het Nederlands Kampioenschap Streetdance viel Jay-Luca op waarna hij gescout werd voor de musical Billy Elliot, daarin speelde hij de rol van Michael. Om mee te kunnen doen moest Jay-Luca de sCool van Stage Entertainment volgen om zo te leren zingen,acteren en tapdansen. Jay-Luca heeft na Billy Elliot nog in diverse commercials gespeeld en ook figureerde hij in series als Vlucht HS13.

Zijn trotse moeder vertelt: “Ik denk dat hij pas als hij een jaar of twintig is en terug kijkt op deze periode, beseft wat hij nu al heeft bereikt; als elfjarige 24 keer spelen in DeLaMar naast Danny de Munk!

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.