Medemblik Actueel.

Algemeen

Inwoner Wervershoof trekt aan de bel over levensgevaarlijke toestanden windmolens Mijnsherenweg

LAMBERTSCHAAG – Langs de A7 staan windmolens en deze windmolens staan op de nominatie vervangen te gaan worden voor windmolens met een hogere opbrengst. Een bewoner van Wervershoof die daar dagelijks langs fietst trekt nu aan de bel en vraagt de gemeente om de windmolens zeker 50 meter meer van de weg te verplaatsten.

Vallend ijs

Als fietser fietst de Wervershover (naam bekend bij de redactie) daar elke ochtend tussen 7:45 en 8:30 uur en al diverse keren heeft hij daar in de wintermaanden amper durven te fietsen vanwege brokken ijs die van de wieken afvallen als het heeft gevroren. Deze brokken ijs belanden dan op de weg en op het land waarop de molens staan.

De man zegt: “Ik heb een keer zo’n bonk ijs kunnen afweren; je zou als argeloze fietser daar zo’n klomp ijs tegen je hoofd aankrijgen. Als het vriest is het nl. altijd noordoost- of zuidoostenwind; als het dan gaat dooien dan liggen er daar voor enige tijd grote stukken ijs op de weg of in de berm

De inwoner van Wervershoof is bang dat er dodelijke of zwaargewonde slachtoffers gaan vallen als zo’n brok ijs op iemand terecht komt en omdat daar niet veel verkeer langs komt is de kans dat dit persoon wordt gevonden niet groot. “Het kan zomaar een half uur duren voor zo iemand wordt gevonden,” zegt de man.

 

 

Reageren via facebook