Medemblik Actueel.

Algemeen Videos

2 december loeit voor de laatste keer het luchtalarm

MEDEMBLIK – De sirenes die elke eerste maandag van de maand precies om 12.00 uur overal in het land loeien als test, verdwijnen per 1 januari 2020. De laatste keer dat het alarm wordt getest, zal daarom op maandag 2 december 2019 zijn.

Dat heeft minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie aan de Tweede Kamer laten weten. Het was al bekend dat dit systeem zou worden uitgeschakeld, maar de exacte datum moest nog worden vastgesteld.

In de toekomst wordt bij grote rampen alarm geslagen via onder meer calamiteitenzenders, geluidswagens, NL-Alert en sociale media. Het voordeel van deze communicatiemiddelen is dat ze veel gerichter kunnen worden ingezet. “Daardoor weten mensen niet alleen wat er aan de hand is, maar ook wat ze op dat moment het beste kunnen doen”, aldus het ministerie.

Reageren via facebook