14.7 C
Medemblik
22 mei 2020 23:37
Medemblik Actueel.

Grote ramp Kasteel Radboud, er zijn 10 kleine sleutels vermist.

MEDEMBLIK ­– Sinterklaas logeert ook dit jaar weer in ons mooie kasteel Radboud. De Sint had aan Stoere Piet de sleutels van het kasteel toevertrouwd. De deur van het kasteel gaat alleen open met de hoofdsleutel in combinatie met de 10 kleine sleutels. Nu is er iets verschrikkelijks gebeurd; Stoere Piet is gaan slaapwandelen en heeft de 10 kleine sleutels in een grote bak met chocolade gegooid.

Van deze chocola zijn chocoladelettertjes gemaakt. Tegen de tijd dat de Pieten erachter kwamen wat er was gebeurd, waren de lettertjes al ingepakt en verscheept naar Nederland. Er heerst enorme paniek bij Stoere Piet en alle andere Pieten, want in welke zakjes zijn de sleutels beland? Het wordt weer een hele zoektocht en we hebben maar een week de tijd voordat de Sint de Oosterhaven binnenstoomt op 12 november rond 17.00 uur.

Oproep aan alle kinderen in Medemblik en omstreken
De zakjes zijn vanaf 4 november te koop bij de MEVO winkeliers in Medemblik. Stoere Piet hoopt dan ook vurig dat alle kinderen en ouders hem helpen zoeken naar de sleutels door middel van het kopen van de zakjes, zodat de Sint onbekommerd kan logeren op het kasteel. De zakjes a  € 1,50 en zijn te verkrijgen bij de deelnemende winkeliers, herkenbaar aan de actieposter.

VIP behandeling voor de vinders
De opbrengst van de verkoop wordt natuurlijk weer besteed aan de intocht. Uiteraard moeten alle sleutels gevonden worden, anders gaat de deur van het kasteel echt niet open. Kinderen die een sleutel vinden, krijgen een geweldige VIP behandeling bij de intocht op 12 november.

Via de facebookpagina Sinterklaas in Medemblik is te volgen hoeveel sleutels er al zijn gevonden en door wie. Mocht u niet in het bezit zijn van facebook kunt u deze pagina ook googelen en bekijken.

Reageren via facebook