Medemblik Actueel.

Skotwal brengt Amerikaanse countrysongs in een Westfies jasje
Skotwal brengt Amerikaanse countrysongs in een Westfies jasje

Skotwal, Westfriese Americana en Autocross in Hèt Café van Wervershoof

WERVERSHOOF – Lekker Weekend! Dat is een uitspraak die velen veelvuldig zullen uitspreken. Wij van Hèt Café ook. Komend weekend is het ook weer Lekker Weekend met op zaterdag 5 november de prijsuitreiking van de NH Kampioenschap Autocross en op zondag 6 november het driemansduo Skotwal,

De beste autocrossstuurlui van Noord-Holland worden zaterdag in het zonnetje gezet tijdens de prijsuitreikingen. De avond is voor iedereen toegankelijk en de grijze mannen van ‘4 Tinten Grijs’ zullen de avond muzikaal inkleuren. De Aanvang is om 21:00 uur.

Je hebt van die pareltjes in de muziek die je niet vaak hoort maar wel in je hoofd zitten. Dat je denkt ohja, wat een mooie plaat is dat! Skotwal heeft de gave om deze prachtige country americana pareltjes om te zetten naar het westfriese gevoel.

Met de Amerikaanse country als voorbeeld zingen de gebroeders Theo en Wigert Dronkert liedjes in het West-Fries. Sinds de toetreding van Theo de Jong is Skotwal een driemansduo. De drie leden van Skotwal durven hun muziek zonder opsmuk uit te voeren, maar ze kunnen ook uitpakken met meerstemmige zang en uitgekiende arrangementen met diverse instrumenten.

Van bekende en minder bekende nummers van bijvoorbeeld Johnny Cash, Steve Earle, Rolling Stones en Bob Dylan maakt Skotwal vertalingen in de taal van hun eigen streek. Uiteraard komt in hun teksten de nodige humor aan bod, maar ook de serieuze zaken gaat Skotwal niet uit de weg.

Een avond Skotwal betekent herkenning, ontroering, nostalgie, plezier en vooral heel veel goudeerlijke mooie muziek. De band zal deze zondag 6 november rond de klok van 17:00 uur in Hèt voorCafé beginnen en de entree is gratis. Meer info over de band op www.skotwal.nl.

Hèt Café Agenda

Zaterdag 5 november

Prijsuitreiking Noord-Hollands Kampioenschap Autocross m.m.v. 4 Tinten Grijs.

Vanaf 21:00 uur entree gratis

Zondag 6 november

Skotwal, Westfriese Americana in Hèt voorCafé

Aanvang 17:00 uur entree gratis

Vrijdag 18 november

Hèt Café PopQuiz, opgave in teams van 4. Deelname € 25,- p.p.

Aanvang 20:30 uur

Zondag 20 november

Church of Cash, Johnny Cash band in Hèt voorCafé

Aanvang 17:00 uur, entree gratis

Woensdag 23 november

Hèt Café ComedyShow, Standup Comedy in Hèt achterCafé

Aanvang 21:00 uur, entree gratis

www.hetcafevanwervershoof.nl

Reageren via facebook