21.7 C
Medemblik
13 juli 2020 17:37
Medemblik Actueel.

Ode aan Jasper, een reis uit pure wanhoop en angst naar liefde

REGIO – Op 6 november dit jaar komt Ode aan Jasper naar MFA De Kreek in Zwaag! Ode aan Jasper is een theatervoorstelling over de reis die een man uit Blokker aflegde van pure wanhoop en angst naar liefde. Nu, achttien jaar na de geboorte, viert vader Mark in de voorstelling Ode aan Jasper de omslag in zijn leven en de invloed van zijn zoon en ‘leraar’ Jasper, die tijdens de voorstelling op het podium aanwezig is en deze live doorspekt van bijzonder goed getimede reacties op de monoloog van zijn vaders. Kaarten zijn te koop via www.odeaanjasper.nl

Achtergrond
Stel je eens voor: je bent jong, succesvol, hebt een goede baan met bijbehorend salaris, dikke lease auto en bent gelukkig getrouwd. En je vrouw is in verwachting van jullie eerste kindje. Dat klinkt als een droom, toch? Zo voelden Mark en zijn vrouw dat ook. Maar toen Jasper werd geboren, bleek er al snel iets mis. Jasper heeft ernstige epilepsie en is meervoudig beperkt. De droom van Mark spat in duizenden stukken in elkaar. Dit is niet wat hij wilde! Niet wat hij verwachtte. Constant spoken vragen als “Waarom ik?” en “Kan ik dit wel aan?” door zijn gedachten. Mark is boos. Maar vooral bang. Hoe moet hij door? Hoe kan hij voor zijn gezin zorgen? Een gezin met Jasper. Zijn eerste kind. Het kind dat hem vader maakte.

Mark en zijn vrouw staan voor een gigantische uitdaging. Samen met Jasper gaan ze hem aan. Ondertussen is Jasper bijna 18 jaar en Mark heeft zich voor genomen om op Jaspers achttiende verjaardag aan zijn zoon te vertellen hoe ontzettend trots hij op hem is. Dat doet hij vol liefde op het podium tijdens de voorstelling Ode aan Jasper. Op het podium staat Mark er niet alleen voor. Jasper levert op geheel eigen manier zijn bijdrage aan de voorstelling. Pianist Ronald van Eunen begeleidt Mark muzikaal. Regie is in handen van Maretty van den Mosselaar van Verhip.

Met de tijd is  éénmalige voorstelling op Jaspers verjaardag uitgegroeid tot een project waar steeds meer mensen enthousiast van raakten en groeide de vraag naar meer speeldata. Mensen vinden herkenning en troost de voorstelling, maar ook inspiratie. Niet alleen rondom het zorgen voor een kind met een beperking, maar ook algemeen: hoe ga je met opgeheven hoofd de uitdagingen van het leven aan? Hoe reis je van wanhoop en angst naar liefde en acceptatie?

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?