8.2 C
Medemblik
25 februari 2021 21:09
Medemblik Actueel.

PWF: onderste steen moet boven wat de vuilstort betreft.

MEDEMBLIK – Naar aanleiding van de enorme stank van de vuilnisbelt in de Wieringermeer zegt Siem Zeilemaker van Progressief West-Friesland dat zij de overlast al meerdere keren bij afvalbedrijf HVC hebben aangekaart. “Ze zeiden dat het afval dat stank veroorzaakt verplaatst zou worden”, zegt Siem Zeilmaker van de partij. “Maar nu is het oktober en is het er weer. Ik vind dat wij dit niet langer moeten pikken.”

Rinus Ottens klaagt ook steen en been, “Als de wind verkeerd staat, kan ik niet meer in de tuin zitten”, klaagt hij. “En ’s nachts moet ik de ramen dichtdoen als ik slapen wil.

Engels afval

Siem Zeilemaker valt het ook op dat Engels afval dat eigenlijk verbrand moet worden in de vuilverbrandingsovens in alkmaar ook op de vuilnisbelt in de Wieringermeer terecht komt en dit is tegen alle afspraken en zelfs illegaal.  Aan het RUD, de Regionale Uitvoerings Dienst Noord-Holland-Noord, wordt nu gevraagd of zij kunnen kijken of juridische stappen mogelijk zijn maar ook Wethouder Hans Tigges moet aan de bak, Zeilemaker wil hebben, en als met moet met de vuist op tafel, dat hij HVC om een duidelijk antwoord gaat vragen hoe dit allemaal mogelijk is.

Sinds afgelopen zomer is het vrijwel dagelijks raak dat Medemblik en Opperdoes last hebben van stankoverlast, HVC wijst hierbij met een deels beschuldigende vinger naar de overige bedrijven die ook gebruik maken van het HVC-terrein maar geeft niet thuis als HVC erop wordt gewezen dat zij eindverantwoordelijk. 

 

Reageren via facebook