Kijkavond bij Volkssterrenwacht Orion

REGIO – Het wordt ‘s avonds weer eerder donker; de kijkavonden bij Orion zijn weer begonnen. De eerstvolgende is op zaterdag  8 oktober 2016 is er van 19.00 – 22.00 uur. Nog nooit de kraters van de maan gezien van heel dichtbij? Kom deze bekijken door de giga grote telescopen, die bij Orion staan! Met eigen mobiel of camera kan door bezoekers zelf een foto van de Maan gemaakt worden; hoe “cool” is dat?

Ook de planeet Saturnus is te zien met zijn ringen. Op het dakterras staan ook telescopen opgesteld, waar publiek doorheen kan kijken bij helder weer  naar de Maan, nevels, sterren en sterrenbeelden. Publiek is van harte welkom vanaf 19.00 uur bij de sterrenwacht Orion aan de Veilingweg 21B in Bovenkarspel. De avond bestaat uit een boeiend programma met o.a. in het planetarium een aantaprachtige presentaties over heelal en ruimtevaart.

Met een speciale planetariumbeamer wordt er laten zien waar de maan en de planeten te vinden zijn aan de hemel. Ook wordt er een overzicht gegeven van sterrenbeelden en wordt er ingezoomd op Maan en de   planeten. In de expositieruimte is er van alles te zien en te beleven over sterrenkunde, ruimtevaart en geologie ( mooie collektie meteorieten, mineralen, ammonieten en dino-onderdelen).

Er kan gekeken worden door microscopen naar de doorsneden van mineralen. Een interactief reisje kan emaakt worden  via een giga groot touchscreen en woren er  proefjes gedaa met prisma’s, waarmee de breking van het licht aangetoond kan worden.

Een bijzondere avond dus voor jong en oud. De toegang is gratis en er hoeft niet te worden aangemeld van te voren. Voor meer info:06-48850445 en www.volkssterrenwachtorion.nl .

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.