Medemblik Actueel.

Bedrijven

Nieuwe directeur Dorcas heet Leo Visser

ANDIJK – Dorcas Andijk krijgt per 1 januari 2017 een nieuwe algemeen directeur, namelijk Leo Visser (niet de schaatser). Eerder dit jaar besloot de Raad van Toezicht tot veranderingen binnen de leiding van Dorcas. Daarbij deed de nieuwe functie van algemeen directeur (CEO) zijn intrede. 

Uit het wervings- en selectietraject van de afgelopen maanden hebben wij de heer Visser voor deze functie gekozen. Hij gaat samen met de heer Michel Gendi (programmadirecteur) en de heer Nico Hoogenraad (financieel directeur) leidinggeven aan Dorcas, ondersteund door een managementteam.

leo-visser-2Leo Visser (59) heeft zijn sporen verdiend in het bedrijfsleven en in het ontwikkelingswerk. In de eerste 25 jaar van zijn werkzame leven vervulde hij verschillende managementfuncties bij havenconcerns in Rotterdam en Vlissingen. In 2004 werd hij directeur van Red een Kind. Onder zijn leiding is Red een Kind een vitale ontwikkelingsorganisatie geworden, die toekomst geeft aan honderdduizenden kinderen in armoede.

Visser is enthousiast over zijn benoeming bij Dorcas: ‘Ik zie uit naar een vruchtbare samenwerking met nieuwe collega’s, waarbij we betekenisvol mogen zijn voor kwetsbare mensen.

Mevrouw Ine Voorham, voorzitter van de Raad van Toezicht: ‘Wij zijn ervan overtuigd dat Leo over de juiste kennis en ruime ervaring beschikt om in een complexe omgeving doeltreffend te kunnen opereren. Hij is ermee vertrouwd om constructief samen te werken met collega’s binnen en buiten de organisatie. Op een bevlogen manier is hij in staat zijn christen-zijn om te zetten in dienstbaarheid aan de ander. Wij zien de toekomst met hem met groot vertrouwen tegemoet.

Het stemt Dorcas dankbaar dat ons gezamenlijke werk om uitzicht te geven aan mensen in nood en armoede wordt gedragen door het geloof en gebed van velen.

Reageren via facebook