17.5 C
Medemblik
14 juli 2020 06:35
Medemblik Actueel.

Veel West-Friese ouders accepteren alcoholgebruik kinderen

MEDEMBLIK – ‘Het hoort er toch bij,’ is een veel gehoord antwoord op de vraag aan ouders van opgroeiende tieners in West-Friesland hoe zij denken over het alcoholgebruik van hun kind(eren)

Al 3 jaar lang zijn de gemeenten in West-Friesland samen met de GGD, hulpverleningsinstanties en de politie bezig om het alcoholmisbruik onder de jongeren tussen 12 en 18 jaar terug te dringen.  Met het programma ‘In control of alcohol & drugs’ willen zij deze groep jongeren zich meer gaat bezighouden met de gevolgen van alcoholmisbruik.

Lees ook: West-Friese jongeren omzeilen alcoholleeftijdsgrens door online te kopen

In West-Friesland is er wel een dalende lijn te zien in het alcoholgebruik onder de jongeren maar deze dalende lijn is de laatste paar jaar tot stilstand gekomen, mede omdat de ouders te tolerant zijn als het om alcohol gaat

Ouders meer bewust maken van de gevaren van drank bij jongeren wordt de komende tijd een speerpunt van het preventieproject ’In control’. Projectleider Annemieke Verburg: ,,Ouders plaatsen traphekjes voor hun peuters, maar als ze als tiener beginnen met alcohol vinden ze het wel best. Ik begrijp dat niet,” meldt het NHD vandaag.

Bij veel ouders leeft ook nog steeds het idee dat juist hun kind dit niet doet, ook als het gaat om drugsgebruik in de West-Friese gemeenten.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?