Jachthaven Medemblik bang voor schade door baggerwerkzaamheden

MEDEMBLIK – Het bestuur van de Stichting Jachthaven Medemblik (Westerhaven) is bang dat de baggerwerkzaamheden die de gemeente Medemblik gaat laten uitvoeren door Beens Dredging uit De Rijp tot schade voor schade gaat zorgen aan de steigers en boten van cliënten.

Maar het bestuur is ook boos vanwege het achterwege blijven van overleg met de Stichting door de gemeente Medemblik terwijl dit wel beloofd was. De stichting zegt: “De werkzaamheden zullen ontegenzeggelijk grote invloed hebben op de exploitatie van onze jachthaven. Zo hebben wij tot op heden onze ligplaatshouders nog op geen enkele wijze kunnen informeren over de uitvoering van de werkzaamheden en de gevolgen daarvan voor hen.

Het bestuur verwacht dat de steigers van de jachthaven schade gaan ondervinden door deze baggerwerkzaamheden, vooral omdat er tussen de 2.5 en op sommige plaatsen zelfs 6m wordt uitgebaggerd.  ,,De steigerpalen rusten op een zandlaag van slechts 1 meter,” zegt het bestuur. Maar ook verwacht het bestuur claims van ligplaatshouders als er tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden schade aan hun eigendommen ontstaat én zij geen gebruik kunnen maken van hun ligplaats.

De gemeente Medemblik zelf verwacht niet dat de aannemer van het baggerproject schade zal veroorzaken aan eigendommen van de ligplaatshouders of aan de steigers in de Westerhaven. Maar erkend wel dat de baggerwerkzaamheden overlast zal gaan veroorzaken. Dit vooral door de aanwezigheid van de baggermachine en mogelijke stank van de bagger die wordt opgebaggerd.

De werkzaamheden zullen op 1 oktober starten.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.