Ontwerp-Inpassingsplan windpark Westfrisia ter inzage

ZWAAGDIJK – Het ontwerp-Provinciaal Inpassingsplan (PIP) Windpark Westfrisia ligt vanaf 1 september tot en met 12 oktober 2016 ter inzage. De ontwerp-watervergunning, de ontwerp-omgevingsvergunning en de ontwerp-vergunning Wegenverordening Hoogheemraadschap liggen gelijktijdig ter visie. Inwoners en organisaties hebben zes weken de gelegenheid om hun zienswijzen in te dienen.

Het beoogde windpark Westfrisia omvat vijf windturbines en ligt ten noorden van de N302 tussen de woonkernen Zwaagdijk-Oost en Zwaagdijk-West in de gemeente Medemblik. Op grond van de binnen-gekomen zienswijzen kunnen de ontwerpen worden aangepast.

Lees ook: Onafhankelijke commissie wil wel windmolens bij Zwaagdijk

Terinzagelegging                                                                                  
Het ontwerp-PIP, de ontwerp-watervergunning, de ontwerp-omgevings-vergunning en de ontwerp-vergunning Wegenverordening van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier worden gepubliceerd op www.noord-holland.nl en worden ter visie gelegd op het gemeentehuis van de gemeente Medemblik en bij de provincie Noord-Holland (Kleine Houtweg 18 in Haarlem). Het ontwerp-PIP wordt tevens gepubliceerd op www.ruimtelijkeplannen.nl. Informatie over de procedure staat op de website van de provincie Noord-Holland (www.noord-holland.nl). 

Inloopavond
In het kader van de terinzagelegging vindt op 14 september een inloop¬avond plaats voor omwonenden. Locatie: Dorpshuis Zwaagdijk, Zwaagdijk 204a, Zwaagdijk. Tijd: 18.00 – 21.00 uur. 

Lees ook: Windmoleneigenaren heeft de Provincie Noord-Holland bij de strot

Procedure
Op grond van de binnengekomen zienswijzen kunnen de ontwerpen worden aangepast. Het definitieve PIP en de Antwoordnota met beantwoording van zienswijzen worden vervolgens ter vaststelling voorgelegd aan Provinciale Staten, volgens planning eind 2016. Daarna beslissen Gedeputeerde Staten over de watervergunning en de omgevingsvergunning. Het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zal beslissen over de vergunning op grond van de Wegenverordening. 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.