16.7 C
Medemblik
25 mei 2020 10:57
Medemblik Actueel.

Vriendenclub Hensbroek treurt om uitgebrande camper

REGIO – Jaren was het hun grote hobby en gisteren vloog ‘ie op de Afsluitdijk in brand: de tot camper omgebouwde lijnbus van zeven vrienden uit Hensbroek. “Zo zonde, het was zo’n leuk ding.” De camper ging midden op de Afsluitdijk in vlammen op. De rookontwikkeling was dusdanig dat de A7 tussen Den Oever en Kornwerderzand werd afgesloten en zelfs het monument op de dijk moest worden ontruimd.

De verbrande resten van de bus staan inmiddels op het erf. De mannen zijn erg geschrokken. “Gisteren hadden we er nog wel een beetje lol om, maar vandaag waren we bezig en dan realiseer je dat je dat ding echt kwijt bent. Zo zonde, het was zo’n leuk ding”, vertelt Tim Pijper.

Bioscoopstoelen

Daarnaast was het een dure hobby. Al zes jaar sleutelden de vrienden aan deze bus. Bioscoopstoelen, bedden en een koelbox zetten ze erin. Vorige week hebben ze nog nieuwe voorbanden erin gezet. “En als je dan ziet dat het zo voor je ogen weg fikt, daar word je niet blij van.” De bus ging overal mee naartoe en was zeer populair. Daarom vinden de vrienden dat er zeker een nieuwe feestbus moet komen. “Precies dezelfde, en hij moet ook weer blauw worden”, aldus Tim.

Reageren via facebook