Medemblik Actueel.

Oud Andijker Siem Kieft overleden

ANDIJK – Woensdag 10 augustus is Siem Kieft op 87-jarige leeftijd in zijn woonplaats Hoorn overleden. Geboren in Andijk heeft hij later voor zijn werk in veel plaatsen in ons land gewoond en is uiteindelijk naar Hoorn gekomen als districtshoofd Plantenziektekundige Dienst. 

Siem was voor velen een vraagbaak over de historie van zijn geboorte plaats Andijk. Door zijn grote belangstelling voor het verleden was hij vaste bezoeker van het WF archief in Hoorn. Voor ons jaarboek heeft hij vanaf 1993 veel artikelen geschreven en ook het plakken en knippen van alle te publiceren artikelen gebeurde onder zijn hoede. Ook voor ons komende 41e jaarboek had hij al een artikel in de pen.

Voor de genealogie van direct betrokkenen heeft hij veel familieachtergronden in kaart gebracht en publiceerde dit in het periodiek van de St.Westfriese Families van het Historisch Genootschap Oud West-Friesland.

Ook in zijn jarenlange bestuursfunctie van onze Stichting had hij een zeer positieve inbreng. Als suppoost kon je altijd op hem rekenen.Vanaf 2008 was hij erelid van Oud Andijk. Wij verliezen in hem een blijmoedig en sociaal persoon.

Bedankt Siem!

Via: De Andijker

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?