Medemblik Actueel.

Den Ouden Doosch – Hervormde pastorie en kerk te Sijbekarspel

sijbekarspel – Op onze ontdekkingstocht door de kernen van de gemeente Medemblik zijn wij vandaag in Sijbekarpsel waar wij de hervormde pastorie en kerk nader gaan bekijken. De foto is gemaakt door Cornelis Levendig (1873-1934) en op de foto zien wij de pastorie en de kerk. In het raam van de pastorie een klein meisje die volgens de inzender Bellatje werd genoemd.

De kerk is een ‘eenbeukig’kerkje waarvan de toren in 1515 werd afgebroken en het koor in 1815 werd afgebroken. Op de oostgevel van de kerk zien wij nog de restanten van de afgebroken koorpartij, de muur zelf is in 1815 gebouwd.

Opvallende details de zeer fraaie preekstoel, de koperen doopboog en de drie grote twaalfarms koperen kronen waarvan de grootste uit 1644 komt. Het orgel is gemaakt door L. van Dam en Zonen en is gemaakt in 1883.

Reageren via facebook