Medemblik Actueel.

Verkeershinder Hoorn door asfalteringswerkzaamheden

REGIONIEUWS – In het weekend van vrijdag 17 tot maandag 20 juni is de bereikbaarheid van de A7 vanaf de Provincialeweg (en omgekeerd) beperkt. Oorzaak zijn de asfaltwerkzaamheden die het Hoogheemraadschap en de gemeente Hoorn daar laten uitvoeren.

Tussen vrijdag 17 juni 21.00 uur en zaterdag 18 juni 23.00 uur zijn de rotonde bij Esso/McDonalds en het gedeelte Provincialeweg onder de A7 afgesloten. Esso en McDonalds zijn dan beide alleen voor fietsers en voetgangers bereikbaar via het fietspad vanaf de Berkhouterweg naast Overvecht. Aansluitend wordt tot maandag 20 juni 05.00 uur gewerkt aan de turborotonde.

De rotonde bij Esso/McDonalds (afrit 8/Hoorn van de A7), de rijbaan vanaf deze rotonde onder de A7 door en de turborotonde zijn aan onderhoud toe. Om de overlast voor het verkeer tot één weekend te beperken gaan aannemers Ooms en KWS, in opdracht van resp. het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de gemeente Hoorn deze werkzaamheden aansluitend uitvoeren.

Werkzaamheden Hoogheemraadschap aan rotonde bij Esso en McDonalds
Vrijdag 17 juni start Ooms om 21:00 uur met de werkzaamheden. De rotonde bij Esso/McDonalds is dan afgesloten voor het verkeer. Dat geldt ook voor de wegen naar deze rotonde toe. De afsluiting duurt tot zaterdag 18 juni 23:00 uur. Esso en McDonalds zijn dan beide alleen voor fietsers en voetgangers bereikbaar via het fietspad vanaf de Berkhouterweg naast Overvecht.

Omleiding
Het verkeer kan tijdens deze werkzaamheden wel gebruik blijven maken van op- en afrit 8 aan de kant van Hoorn. Het verkeer naar de A7 richting Amsterdam en ook het verkeer van de A7 naar Hoorn wordt omgeleid via op/afrit 7/Avenhorn.

Werkzaamheden gemeente Hoorn aan turborotonde
Aansluitend start KWS zaterdag 18 juni vanaf 23:00 uur met de asfaltwerkzaamheden aan de turborotonde. Deze rotonde is dan afgesloten voor het verkeer tot maandag 20 juni 05:00 uur.

Bypasses
De zogenaamde bypasses van de turborotonde blijven open voor het verkeer. Het blijft dus wel mogelijk om via de bypass vanaf de Berkhouterweg de Provincialeweg op te rijden richting Enkhuizen. Ook is het mogelijk om vanaf de Provincialeweg de Westfriese Parkweg op te rijden. Daarnaast blijft het ook mogelijk om vanaf de Westfriese Parkweg de Provincialeweg op te rijden richting de A7.

Omleiding
Het is niet mogelijk om tijdens deze werkzaamheden vanaf de A7 via afrit 8 Hoorn te bereiken. Het verkeer op de A7 wordt met behulp van borden via de afritten 7/Avenhorn en 9/Hoorn-Noord Hoorn in geleid. Verkeer op de Provincialeweg richting de A7 wordt omgeleid via Oostergouw, Zwaagmergouw en Van Aalstweg. Verkeer naar de Berkhouterweg wordt omgeleid via Dampten.

Reageren via facebook