Medemblik Actueel.

Concerten

Muziekschool Oostelijk West-Friesland laat kinderen muziekinstrumenten uitproberen

MEDEMBLIK – De Muziekschool Oostelijk West-Friesland (MOW) bestaat 25 jaar. Om dit te vieren willen we alle kinderen en ouders in Medemblik een Jubileumconcert aanbieden: Peter en de Wolf.

Het sprookje is het verhaal van de jongen Peter, die zonder toestemming van zijn grootvader de tuin uit loopt. Daar ziet hij hoe de kat probeert het vogeltje te vangen. Dat lukt niet. Grootvader roept Peter terug en waarschuwt hem dat er wolven in de buurt zijn, maar Peter gaat toch weer kijken naar wat er buiten gebeurt. Net op dat moment komt een hongerige wolf het bos uit en eet de eend in de vijver op. Terwijl het vogeltje de wolf afleidt vangt Peter hem met een touw. Een groep jagers komt uit het bos, samen met Peter en het vogeltje brengen zij de wolf naar de dierentuin.
Peter en de Wolf is op muziek gezet door Serge Prokofjev, en wordt uitgevoerd door fluit, trompet, klarinet, hoorn, saxofoon, piano, gitaar, keyboard, viool, cello, harp, slagwerk en verteller.

Dit concert wordt gehouden op Zondag 29 mei, in Sint Pieter, Ridderstraat 9, in Medemblik. Aanvang 11.45 uur. Na afloop is er gelegenheid om de instrumenten uit te proberen! Toegang is gratis, maar s.v.p. wel reserveren via website www.muziekschoolmow.nl

Reageren via facebook