18.4 C
Medemblik
3 juli 2020 19:43
Medemblik Actueel.

Paardenmelkerij Moerbeek Zwaagdijk heeft het er maar druk mee

ZWAAGDIJK – Paardenmelk: het wordt steeds populairder en is ook nog eens goed voor je. Bij paardenmelkerij Moerbeek in Zwaagdijk kunnen ze de vraag bijna niet meer aan. Maar de belangrijkste vraag: is het ook lekker?

Daar zijn de meningen over verdeeld, maar het is in vergelijking met koemelk wat zoeter en wateriger. Dat vinden de klanten van de paardenmelkerij erg lekker en gelukkig vinden de paarden het nog leuk ook om gemolken te worden.

Achteraan aansluiten

“Ze staan altijd te popelen voor de deur als ze horen dat we met de melkmachine bezig zijn. Daarnaast moeten we de merries tellen en goed in de gaten houden wie er geweest is, want ze sluiten zo gewoon weer achteraan”, zegt paardenmelker Gerianne Nagelhout lachend. 

De melkerij bestaat op dit moment uit vier melkpaarden en dat is goed voor zo’n twaalf liter paardenmelk per dag. Maar de vraag blijft stijgen. Wanneer Gerianne en haar man eerst nog wel eens een dagje de tent sloten, kan dat nu niet meer. “We moeten echt alle dagen melken en dan ook nog in het weekend.” Daarnaast geven de paarden maar één liter melk per keer, dus dat is erg veel werk voor maar weinig melk.

Duur

Maar de drinkers van de melk zijn er erg blij mee. Het is goed voor de darmflora en een klant voelt zich zelfs minder moe. Maar, wie zich goed wel voelen moet wel diep in de buidel tasten, want een liter melk kost maar liefst 8,75 euro. 

Reageren via facebook